Pimbio rondt traject Value Centre positief af

PimBio ontwikkelt een uniek microfluïdisch device om zowel onderzoek als de diagnostiek bij kanker te verbeteren. De organ-on-a-chip technologie die wordt gebruikt is nog niet beschikbaar als een plug-&-play systeem. Voor de toepassing voor 3D-celkweek ontwikkelt PimBio nu een systeem met micofluidische chips, op basis van concrete marktvraag.

Om een volgende stap te kunnen zetten in de ontwikkeling hiervan heeft PimBio de hulp ingeroepen van CytoSmart. Zij helpen bij de validatie van het systeem in een operationele (lab)omgeving. Dit traject is met goed gevolg afgerond wat deuren opent naar nieuwe financieringsbronnen en naar groot (inter)nationaal succes. Een Value Voucher ter waarde van 10.000 euro maakte de samenwerking tussen PimBio en CytoSmart mogelijk.

Het Value Centre biedt ondernemers de kans om versneld samen te werken met partners die de product van een impuls kunnen voorzien. Heb je advies nodig rondom IP, CE certificering, het vinden van financiering of heb je een andere partij op het oog die je naar een hoger Technology Readiness Level kan brengen? Dan kan de Value Voucher een eerste stap zijn in het verwezenlijken van je ambities, zoals dat ook voor PimBio geldt. Hun voucher werd begin 2018 goedgekeurd en inmiddels hebben zij de bijbehorende subsidie ontvangen.