Health~Holland Value Centre: van start naar groei

LifeSciences@Work heeft in samenwerking met MedtechPartners en met de ondersteuning van de Topsector Life Sciences & Health het Health~Holland Value Centre gelanceerd. Op 4 juni, tijdens het HollandBio SME event in Rijswijk werd het officiële startschot gegeven. Starters en groeiers in de Life Sciences & Health sector kunnen gebruik maken van het Health~Holland Value Centre. Het Health~Holland Value Centre is een samenwerking van de Topsector Life Sciences & Health, Lifescience@Work en MedtechPartners en het is opgericht om ondernemers met groeiambitie te helpen hun businesscase te versterken, waardoor een marktintroductie kan worden versneld. Kennis, expertise en bedrijven vanuit de Life Sciences & Health sector worden bij elkaar gebracht. Samen wordt gebouwd aan een sterk consortium rondom de onderneming om de kans van slagen te vergroten. Naast een eigen bijdrage ontvangt de ondernemer bovendien een voucher van €5.000 om specifieke kennis en expertise in de arm te nemen die de gezamenlijke partners kunnen leveren.

Het Health~Holland Value Centre is al direct van start gegaan en heeft de eerste voucher uitgereikt aan Inreda Diabetic. Deze startup ontwikkelt een kunstmatige alvleesklier; de heilige graal op het gebied van diabeteszorg. Inreda maakt gebruik van de mogelijkheid om via het Health~Holland Value Centre één van de MedtechPartners in te huren. De keuze is gevallen op partner MedValue. MedValue zal een grondig en onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de potentiële kostenbesparing van de kunstmatige alvleesklier, een legitieme vraag omdat de zorgkosten onder druk staan. “Op deze manier krijgen wij op een onderbouwde manier inzichtelijk welke financiële voordelen er bestaan voor alle betrokken zorgpartijen wanneer ons product breed wordt ingezet”, aldus Wim Smit van Inreda.

Door de krachten van LifeSciences@Work en MedtechPartners te bundelen in het Health~Holland Value Centre worden naast kennis en expertise ook een netwerk gedeeld waar de startende ondernemer optimaal van kan profiteren.